Trainingen

Training Beter Presenteren

Het presenteren van jezelf, je organisatie of een bepaald onderwerp is in een zakelijke context bijna vanzelfsprekend. Het is echter niet vanzelfsprekend dat iedereen in staat is om dat op een professionele en pakkende manier te doen. Bovendien is presenteren een vak apart waarin (bijna) iedere professional zichzelf kan verbeteren.

Voor specifieke informatie of vragen, neem gerust contact met mij op.

Training Coachend Leidinggeven

Leiding geven aan een team is voor veel mensen een uitdaging. Medewerkers zo goed mogelijk begeleiden, zoveel mogelijk uit je mensen halen, mensen hun capaciteiten laten gebruiken en potentiële vermogens laten benutten. Coachend leiding geven is veel meer dan direct instrueren. Het gaat om motiveren, mensen in beweging te zetten, zichzelf laten ontwikkelen en verantwoordelijkheid laten nemen voor eigen functioneren. Vanuit een coachende rol niet de oplossing aandragen maar juist de ander stimuleren tot die oplossing te komen. Het gaat om begeleiding naar meer kwaliteit.

In de training krijg je handvatten aangereikt om je te ondersteunen in de dagelijkse praktijk van het leiden van je team, je afdeling of misschien wel de hele organisatie. Het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey heeft in deze training een belangrijke plek. Krachtig leiding geven, begint namelijk met zelfmanagement.

Voor specifieke informatie of vragen, neem gerust contact met mij op.

Training Effectief Communiceren

De wijze van onderlinge communicatie en samenwerking is een belangrijke voorwaarde voor persoonlijke effectiviteit en het succes van een bedrijf. De uitdaging is om open en direct te communiceren waarbij het gewenste effect wordt bereikt, zowel onderling als door de leidinggevende. Thema’s als veiligheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid, motivatie, weerstand, elkaar aanspreken op gedrag en plezier spelen een belangrijke rol.

Voor specifieke informatie of vragen, neem gerust contact met mij op.

Training omgaan met jongeren op straat

Bij veel mensen ontstaan angstgevoelens wanneer zij te maken krijgen met rondhangende jongeren in hun wijk. Het is voor ieder mens mogelijk om op een goede manier met deze eigen gevoelens om te gaan. Daarnaast is het een uitdaging om met jongeren op een prettige en effectieve manier te communiceren. De manier van benaderen is hierin essentieel. Zoals Hans Kaldenbach in zijn boek ‘Respect’ perfect verwoord: “U kunt de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan bepaalt u zelf”.

Bovenstaande trainingen heb ik de afgelopen jaren gegeven in veel bedrijven en bij verschillende overheidinstanties gegeven. Referenties zijn beschikbaar.
Het programma voor een training is maatwerk en gebeurt altijd na een zorgvuldige voorbereiding met de opdrachtgever.

Voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, neem gerust contact met mij op.

Scroll naar top