Trainingen

 “Een leven lang leren” is mijn motto en aan ieders persoonlijke ontwikkeling lever ik graag een bijdrage!    

Graag maak ik in overleg met u een training op maat. Een training die perfect aansluit op uw behoeften, de ontwikkelpunten van de deelnemers zodat de vastgestelde doelen behaald worden. Enkele voorbeelden van mijn trainingen:

Training persoonlijke effectiviteit

Het verbeteren van persoonlijke effectiviteit is voor veel professionals een uitdaging. Het gaat om het ontwikkelen van vaardigheden zoals assertief communiceren, grenzen aangeven, nee-zeggen, timemanagement, omgaan met stress, prioriteiten leren stellen en omgaan met verschillende belangen of conflicten. Ook komen onderliggende persoonlijke overtuigingen aan bod aangezien deze een grote rol spelen bij het gedrag dat je laat zien, horen en voelen. In deze training leer je jezelf beter kennen en hoe je je vermogens en vaardigheden kunt inzetten. 

Training beter presenteren

Het presenteren van jezelf, je organisatie of een bepaald onderwerp is in een zakelijke context bijna vanzelfsprekend. Het is echter niet vanzelfsprekend dat iedereen in staat is om dat op een professionele en pakkende manier te doen. Hoe kom ik over, hoe neem ik mijn publiek mee in mijn presentatie en hoe zet ik een goed opgebouwde, pakkende presentatie in elkaar waarvan de essentie bij mijn publiek blijft hangen? Presenteren is een vak apart waarin (bijna) iedere professional zichzelf kan verbeteren én plezier kan krijgen. 

Training feedback geven en ontvangen

Veel professionals vinden feedback geven lastig. Ze zijn bang voor de reactie van de ander, bijvoorbeeld dat de collega zich aangevallen voelt en misschien zelfs boos wordt en vervolgens het onderlinge contact ook nog verslechtert. De manier waarop de feedback gegeven wordt, bepaalt voor een groot deel hoe de feedback bij de collega binnenkomt en vervolgens reageert. In deze training leer je verschillende methodes waarbij gerichte feedback juist bijdraagt aan de onderlinge samenwerking en resultaten. Feedback geven én ontvangen  is zinvol en nuttig. 

Training effectief communiceren

De wijze van onderlinge communicatie en samenwerking is een belangrijke voorwaarde voor persoonlijke effectiviteit en het succes van een bedrijf. Je bewust worden van je verbale en non-verbale communicatie (hoe kom ik over?) geeft mogelijkheden om dit te verbeteren. Hoe krijg ik mijn collega’s mee, hoe zet ik een invloedrijke boodschap op, hoe ga ik om met weerstand  en behoud ik de goede relatie? Helder, doelgericht  communiceren, waarbij afstemming op de ander essentieel is, draagt bij aan het behalen van resultaten en werkplezier. 

Reacties van deelnemers

“Dank voor de geweldige training”

"Iedereen blijft bij de les tot het eind”

“Ik heb de training als zeer inspirerend ervaren”

“Erg leerzame training, direct toe te passen”

“Dankjewel Josien! Een vakvrouw! De manier waarop je ons meenam in de materie en je enthousiasme… chapeau!

Scroll naar boven
Scroll naar top